Прекратиха първенството на Турция след бой на съдия

OFFNews 12 декември 2023 в 19:39 2462 0

Турция

Снимка Getty Images

Съдията пострада в свиреп скандал

Турската футболна федерация спря днес всички мачове от лигата до второ нареждане след нападение срещу лицензиран съдия от ФИФА.

„Отговорният клуб и неговите мениджъри ще бъдат наказани най-строго. Всеки, който някога се е прицелвал в съдии, е съучастник в това отвратително престъпление", каза президентът на федерацията Мехмет Буюкекси след извънредно заседание на управителния съвет на футболната федерация.

Президентът на турския първодивизионен клуб Анкарагюджю Фарук Коджа нападна физически рефера Халил Умут Мелер след равенството вчера на неговия отбор срещу Чайкур Ризеспор.

След края на мача Коджа навлезе на терена и удари Мелер с юмрук в лицето.

Турският вътрешен министър Али Йерликая написа в социалната платформа „Екс“, че Коджа е в болница под полицейско наблюдение, след като се е почувствал световъртеж след насилственото си действие на терена.

Йерликая добави, че „ще бъдат извършени процесуални действия по задържане след лечението“. Той каза още, че други двама души, които са изритали Мелер в главата по време на инцидента, са задържани по указание на главната прокуратура на Западна Анкара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!