Общинският съвет в Пловдив ще гласува нови милиони за стадиона на Ботев

OFFNews 03 април 2023 в 19:33 1675 0

Ботев

Снимка Фейсбук на Ботев Пд

Стадионът на Ботев ще получи финансиране

Общинският съвет на Пловдив ще гласува за отпускане на допълнителни финансови средства в размер на 6 194 316 лева за строежа на стадион "Христо Ботев", става ясно от публикувания дневен ред за предстоящата редовна сесия в четвъртък (6 април).

По този начин ще се осигури ресурс за цялостното завършване на спортното съоръжение.

Предложението е внесено от кмета на Пловдив Здравко Димитров, а парите трябва да бъдат предвидени в общинския бюджет и разпределени в следващите две бюджетни години, съответно 3 000 000 лева през 2024 година и 3 194 316 лева през 2025 година.

Както е известно, собственикът на фирмата, отговаряща за строителството на стадион "Христо Ботев" - Илиян Филипов, пое ангажимент да финансира със собствени средства цялостното довършване на "Колежа", а след това да получи парите от Община Пловдив, разпределени в три бюджетни години. Това решение бе взето на общински съвет в началото на февруари, като тогава бяха осигурени още 16 359 871 лева.

На предстоящата сесия общинските съветници на Пловдив ще гласуват и за сключването на споразумение за ползване на стадион "Христо Ботев", както и на стадион "Локомотив".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews