Манчестър Сити и РБ Лайпциг си осигуриха класиране за осминафиналите в Шампионската лига

OFFNews 08 ноември 2023 в 00:35 765 0

Холанд

Снимка Getty Images

"Гражданите" продължават защитата на трофея

Манчестър Сити и РБ Лайпциг си осигуриха класиране за осминафиналите в Шампионска лига след победи в четвъртия кръг на груповата фаза.

Актуалният носител на трофея Манчестър Сити спечели убедително с 3:0 срещу Йънг Бойс в група G и с пълен актив от 12 точки си гарантира място във фазата на елиминациите.

Норвежецът Ерлинг Холанд откри резултата от дузпа в 23-а минута, а Фил Фодън удвои в самия край на първата част. След почивката Холанд се разписа за втори път и оформи крайното 3:0.

Гостите от Швейцария завършиха мача в намален състав след червен картон на Сандро Лаупер в 53-а минута.

Лайпциг също е сигурен осминафиналист след победа с 2:1 при гостуването на Цървена звезда. Хави Симонс и Люис Опенда дадоха преднина за германския тим, а автогол на Бенямин Хенрих в 81-а минута даде надежди на сръбския гранд за нещо повече от почетна загуба, но до края резултатът се запази и трите точки отидоха в актива на Лайпциг.

Така след четвъртия кръг първите две места в група G са ясни - Сити е първи с 12 точки, а Лайпциг втори с 9. Йънг Бойс и Цървена звезда имат по една точка и ще се борят за третото място.

Коренно различна е ситуацията в "Групата на смъртта", където Милан постигна успех над Пари Сен Жермен с 2:1, а Дортмунд се наложи над Нюкасъл с 2:0 и четирите отбора запазиха шансове за фазата на елиминациите.

На "Сан Сиро" в Милано ПСЖ поведе с гол на бившия играч на Интер - Милан Шкринияр, но Милан направи обрат след попадение със задна ножица на Рафа Леао и победен гол на Оливие Жиру, с което стигна до първа победа в група F.

След четвъртия кръг Дортмунд води със 7 точки, ПСЖ е втори с 6, а Милан излезе трети с 5 точки, Нюкасъл е на дъното с 4.

Атлетико Мадрид постигна най-изразителната си победа в Шампионска лига след разгром срещу Селтик с 6:0 и оглави класирането в група Е с актив от 8 точки. Антоан Гризман и Алваро Мората вкараха по два гола, а по веднъж се разписаха Лино и Нигес.

В другия мач от групата Лацио постигна ценен домакински успех с 1:0 срещу Фейенорд. Щатният реализатор Чиро Имобиле отбеляза единствения гол в края на първата част и римските "орли" изместиха нидерландския си съперник от второто място в групата.

Порто се наложи с 2:0 срещу Анверпен и събра 9 точки, с което се изравни на първото място в група Н с тима на Барселона, който по-рано днес изненадващо загуби от Шахтьор Донецк с 0:1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки