Лудогорец изтръгна хикс срещу ХИК в Хелзинки

OFFNews 06 октомври 2022 в 22:02 1245 0

Лудогорец

Снимка Официален сайт на Лудогорец

Българският шампион си тръгна с точка от Хелзинки

Българският шампион Лудогорец завърши наравно 1:1 срещу ХИК Хелзинки като гост във Финландия в двубой от предварителна група С на Лига Европа. Разградчани са с четири точки и водят с една на Рома преди мача на "вълците" с Бетис по-късно тази вечер.

Първото положение в мача бе за домакините от Хелзинки. Лукас Лингман получи топката на десетина метра пред Серджио Падт и отправи опасен удар, но тя рикошира в тялото на Малик Абубакари и премина покрай вратата на българските шампиони.

Лудогорец отговори с гол. В десетата минута Матияс Тисера бе изведен зад гърба на защитата от Каули Оливейра и прокара топката между краката на вратаря за 1:0.

Абубакари спаси Лудогорец и в 28-та минута с нова неволна намеса. Играч на ХИК влезе с топка в наказателното поле и подаде към самотния Перпарим Хетемай, който стреля право към мрежата с първото докосване. Абубакари обаче отново бе на пътя на топката и я изчисти от голлинията.

Текпетей пък пропусна следващото добро положение, след като стреля в тялото на вратаря в 37-та минута.

ХИК започна второто полувреме много активно в атака и след като два пъти късметът покри Лудогорец, в третия случай Абубакари не беше на пътя на топката. Сантери Костика даде остър пас от ъгъла на наказателното поле и Перпатим Хетемай изпрати топката с глава в мрежата на Падт.

Лудогорец създаде следващото си чисто положение в 72-та минута, когато Кирил Десподов получи топката в наказателното поле, но ударът на капитана на българския национален отбор бе отразен от вратаря на финландците.

Антони Олусаня пропусна голово положение за ХИК в 84-та минута, а в ответната атака Кирил Десподов не успя да уцели вратата от статично положение. Така двата отбора поделиха точките в третия си мач от груповата фаза на Лига Европа.

група "С":
ХИК Хелзинки (Финландия) - Лудогорец (България) - 1:1

по-късно днес:
Рома (Италия) - Бетис (Испания)

Временно класиране:

1. Бетис 2 2 0 0 5:2 6 точки
2. Лудогорец 3 1 1 1 5:5 4
3. Рома 2 1 0 1 4:2 3
4. ХИК Хелзинки 3 0 1 2 1:6 1

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика