Любимец на цесекарите би сам Лудогорец в Шампионската лига

OFFNews 12 юли 2017 в 23:03 3479 0

Лудогорец започна с фалстарт участието си в евротурнирите този сезон. Българският шампион падна 1:2 от аутсайдера Жалгирис в Литва. Букмейкърите не брояха домакините за живи в квалификацията за Шампионската лига. Те обаче успяха да обърнат резултата благодарение на резервата Серж Нюаджи, бивш футболист на ЦСКА.  

Мачът тръгна по ноти за Лудогорец, въпреки че гостите играха слабо преди почивката. Анисе изведе българския първенец напред след хубава атака и силен удар. Късметът също покри тима на Георги Дерменджиев до почивката в още два случая.

През втората част по всичко изглеждаше, че Лудогорец е спечелил мача. Шампионът ни стигна с лекота до две уникални положения за нов гол, но Лукоки и Кафу ги пропиляха.

Тогава на сцената излезе злият демон за разградчани Серж Нюаджи. Той реализира изравнителен гол за Желгирис след нова калпава намеса на гостуващата защита. После резервата се подигра с бранителите на Лудогорец и сервира отлична топка на Куклис, който с бомба опъна мрежата - 2:1 за домакините.

Накрая литовците останаха с 10 души, след като Шернас получи червен картон и ще пропусне реванша в Разград. Мачът е след седмица, а Лудогорец остава тотален фаворит.

Класата е категорична в полза на българският шампион, но насреща е отбор с дух и техничния Нюаджи. Припомняме, Серж бе част от ЦСКА преди години. Нещо повече – той вкара победния гол за 1:0 срещу Левски във вечното дерби, играно на 20 октомври 2012 година. Любопитното е, че това бе единственият му гол с червения екип.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки