Юрген Клоп шокира с новината, че напуска Ливърпул

OFFNews 26 януари 2024 в 13:24 3312 0

Клоп

Снимка Getty Images

Германецът обяви оттеглянето си след края на сезона

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп сензационно обяви, че напуска клуба в края на сезона.

56-годишният германец заяви, че се чувства добре, но усеща, че енергията му намалява и това е причината да пожелае да се оттегли.

Клоп застана начело на Ливърпул през есента на 2015 година в един много труден период за "червените". Под негово ръководство обаче тимът се преобрази напълно.

Още в първата си кампания Ливърпул игра финал за Лига Европа, който загуби от Севиля, но след това мърсисайдци триумфираха по веднъж с Шампионската лига, трофея във Висшата лига, Купата на Англия, Купата на Лигата, Суперкупата на Европа, както и трофея от Световното клубно първенство.

Освен това Ливърпул игра още два финала в Шампионската лига, които загуби от Реал Мадрид.

""Ще напусна Ливърпул в края на сезона. Рабирам, че това е шокираща новина за много хора, но мога да обясня или поне да се опитам. Обичам всичко в този клуб, обичам и всичко в града. Обичам нашите фенове, обичам отбора, както и моя екип. Всичко ми харесва. Но въпреки това смятам, че трябва да взема това решение, защото започвам да губя от енергията си.

В момента нямам никакъв проблем, но знам, че в някакъв момент това ще се случи. Просто не мога да продължавам да върша тази работа отново и отново, и отново...

През всички тези години, които прекарахме заедно, след всичко, което преживяхме, вашето уважение и вашата любов към мен не спря да расте. Така че най-малкото, което ви дължа, е истината. И това е тя", каза Клоп пред клубната телевизия.

През този сезон Ливърпул все още води битка на четири фронта. "Червените" се класираха за финала за Купата на Лигата, в който ще играят с Челси. Във Висшата лига са лидер във временното класиране. Освен това тимът е на осминафинал в Шампионската лига, както и в четвъртия кръг на турнира за Купата на Англия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!