Дунав падна 0:1, ад чака тима на Херо в Русе (видео)

OFFNews 29 юни 2017 в 19:09 2473 0

Дунав падна минимално 0:1 при завръщането си в европейските клубни турнири. Русенци загубиха от Иртиш в Казахстан, но шансовете да прескочат във втори квалификационен кръг на Лига Европа остават.

След седмица Дунав приема тима на Димитър Димитров - Херо на своя стадион. Няма съмнения, трибуните ще се пръскат по шевовете, а гостите ще се молят да си тръгнат бързо от дунавския казан.

Българският тим започна страхливо край река Павлодар и беше наказан още в петата минута. Игор Бугаев беше изведен с елементарен пас през центъра и не прости на излизащия Антонов.

Това здраво стъписа нашите и при следващите атаки на Иртиш не знаеха къде се намират. Нормално за новак в Европа. 

Все пак момчетата на Веселин Великов се окопитиха. С началото на втората част дори натиснаха и стигнаха до златен шанс в 55-ата минута. Будинов и Шопов отнеха топката в пеналта на домакините, но първият стреля във вратаря.

До края и двата тима нямаха кой знае какви ситуации. Херо затвори своите, очевидно доволен на чистия гол преднина. Все пак похвала за Дунав, който играе в Европа с 14 български момчета като титуляри и резерви.

Поради голямото разстояние феновете от Русе нямаха възможност да подкрепят своите любимци в далечен Казахстан. С общите усилия бе създадена фен зона с видео стена в Парка на младежта в града, където множество се събраха и преживяха заедно емоциите от завръщането на Дунав в евротурнирите след 42 г. пауза.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews