В Русия призоваха за тв бойкот на олимпиадата в Париж

OFFNews 29 февруари 2024 в 13:05 1438 2

Роднина

Снимка Чемпионат

Роднина иска да гледа друго по телевизията

Трикратната олимпийска шампионка по фигурно пързаляне Ирина Роднина призова властите в страната да забранят излъчването на олимпийските игри в Париж по държавната телевизия.

Според нея това ще е отговор на условията на МОК за участието на руски спортисти. Те могат да вземат участие само като неутрални спортисти и ако не са свързани с агресията срещу Украйна.

"Не е необходимо да се излъчва тази олимпиада. Защо? Кой ще има полза от това? Тази олимпиада не е за нашите спортисти. На който му се гледа - има интернет. Това все още не е забранено. Не бих искала вечер да показват някакви неприятелски отбори", заявява Роднина в интервю.

Все по-голяма става вероятността множество руски спортисти да се откажат от участие дори и под неутрален флаг от страх от преследване в родината си. Според президента на отлъчения от МОК руски олимпийски комитет Станислав Поздняков изискванията за това влизат в противоречие с приети наскоро закони в Русия.

"МОК ще принуди нашите спортисти да подписват декларация, че осъждат специалната военна операция", алармира шефът на борбата Михаил Мамиашвили. Определено едно такова действие би вкарало в колония подписалите декларация.

В тази ситуация в Русия вече се готвят за юношеските олимпийски игри в Сенегал през 2026 година, тъй като в Африка нямало "нездрави амбиции" по думите на Поздняков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

605

2

avitohol

29.02 2024 в 15:52

Ами то и гледането но интернет е незаконно ама не нали са само по краденето и хакването и не им пука.

-1650

1

ob1

29.02 2024 в 15:35

"На който му се гледа - има интернет"

Все още имате, орки... ама както е тръгнало може и да занямате.
 
X

Да помогнем на украинските деца!