Русия все пак ще е в Рио

OFFNews 24 юли 2016 в 17:45 7577 14

Русия все пак ще участва на Олимпийските игри в Рио - взе решение Международният олимпийски комитет (МОК) на извънредна среща.

Всяка от Международните спортни федерации по всички видове олимпийски спортове ще решават сама кои руски спортисти да бъдат допуснати до участие, и кои – не, се казва още в официално изявлението на МОК.

Така съдбата на заявените общо 387 руски спортисти за участие на игрите ще се решава индивидуално от отделните международни спортни федерации.

На игрите в Рио 2016 година няма да участват и спортисти, които са били замесени в допинг-скандали. Руските лекоатлети също няма да бягат на игрите, тъй като съдът в Лозана отхвърли жалбата им срещу наказанието, наложено от Международната федерация по лека атлетика.

Пълната олимпийска забрана за Русия беше препоръчана от Световната антидопингова агенция, който разкри държавна допинг схема по време на зимните игри в Сочи през 2014 г.

МОК се закани, че няма да пусне руските спортисти на Олимпиадата заради скандала. Но все пак не успя да отреже напълно всички руски спортисти и остави всяка федерация да решава поотделно кой да изпрати на игрите в Рио.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

9

Red or Dead

24.07 2016 в 21:53

Капитанките на женските отбори по водна топка на Русия и Италия. Едната е на Олимпиада, другата.........засега не!

Коя от двете зобка МЕЛДОНИИ?....Справка-линкчето;)

https://goo.gl/WrHqdO

17898

6

кикимора

24.07 2016 в 19:40

Мераците за лесни победи май бяха поорязани.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки