Баня в бляскав стил - как да я подредим? Практическо ръководство

OFFNews 21 декември 2021 в 12:36 5117 0

Изискана и луксозна, пълна с блясък и разкош. Стилната баня с блясък съчетава различни тенденции, приемайки лицата на класическия дворцов, но и модерен интериор. Когато планирате аранжировка на баня в бляскав стил, трябва да следвате няколко основни правила и умело да съчетавате всички детайли, така че да запазите смелия си, оригинален и уникален характер.

Бляскави мебели

Когато решите да подредите банята си в бляскав стил, струва си да се съсредоточите върху оригинални мебели, характерни за този тип интериор. Можете също така успешно да изберете мебели и в по-модерен стил. Важно е обаче те да имат оригинален, необичаен завършек. Добро решение ще бъдат например шкафове с плотове или чела от огледала.

Бляскаво осветление

Бляскавият стил обича блясъка и великолепието, поради което осветлението ще играе изключително важна роля, подчертавайки блестящите повърхности на плочките или мебелите. Кристален полилей или елегантна лампа допълнително ще придадат на банята луксозен характер. Когато избирате осветление за баня в бляскав стил, струва си да се съсредоточите върху предмети, изработени от благородни материали като метал, кристали, стъкло, сатен или кадифе.

Бляскава вана

В модерната версия на баня в бляскав стил класическата вана на крачета може успешно да бъде заменена от вана, завършена с елегантна декоративна плочки за баня, или самостоятелна вана с прости, фини, дизайнерски линии.

Привличащо вниманието огледало

Централно място в банята трябва да бъде заето от огледало, за предпочитане в ретро стил, рамкирано в атрактивна, сребърна, златна или просто черна рамка. Разбира се, изборът на огледало в ретро стил не е единственият правилен - можем да изберем и нещо с модерна форма. Независимо от избрания от нас вариант, едно е сигурно ... огледалото за баня трябва да привлича вниманието!

Блестящи стени

Декоративните стенни и подови плочки перфектно ще допълнят декора на банята в бляскав стил. Струва си да изберете тези с изразителен, отличаващ се модел или елегантен принт (за предпочитане в сребро или злато). Плочките обаче не са всичко и си струва да помислите за допълнителни декоративни елементи, които ще украсят стените. Елегантни, лъскави мозаечни или декоративни ленти допълнително ще подчертаят оригиналния, елегантен характер на бляскавата баня.

Всичко с лимит

Експресивните живи цветове доминират в бляскавата баня. Най-често срещаните са златни, сребърни, черни или други интензивни цветове. Бляскавият стил също се характеризира с използването на изненадващи и контрастни комбинации. Не е трудно обаче да прекалим и следователно само една тънка линия ни разделя от преминавнето от елегантност към кич. Достатъчно е обаче да следвате няколко основни съвета или да използвате помощта на дизайнер, за да постигнете бляскав ефект във вашата баня.

Когато подреждате баня в бляскав стил:

1. Изберете оригинални мебели, за предпочитане с необичаен, декоративен завършек и лъскави фронтове.
2. Заложете на ефектно осветление (кристален полилей ще бъде идеален например).
3. Ваната трябва да съответства на луксозния характер на интериора ( изберете самостоятелна вана с елегантни, фини линии).
4. Изберете декоративно огледало (за предпочитане такова с рамка, украсена със злато или сребро).
5. Сложете в банята лъскави плочки.
6. Не прекалявайте и избирайте умело аксесоарите.

Източник: vsichko-za-baniata.com

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!