Здраво родено бебе почина в монтанската болница

Вероника Шербанова 07 септември 2012 в 14:12 4750 0

Здраво родено бебе почина в болницата в Монтана. Снимка: БГНЕС, архив
Здраво родено бебе почина в болницата в Монтана. Снимка: БГНЕС, архив

Новородено почина в монтанската болница, съобщи Нова телевизия. Родителите обвиняват за случилото се здравното заведение.

Бебето се родило напълно здраво на 30 август. Няколко дни по-късно родилката и момиченцето трябвало да бъдат изписани. На 2 септември обаче дежурният лекар д-р Бойка Илиева видяла, че новороденото е по-сънливо и по-жълто от преди, затова решава да пусне изследвания.

Оказва се, че детето има инфекция и остава в болницата. Три дни по-късно е видимо, че лечението дава резултат – момиченцето е по-жизнено и се храни по-активно.

Рано сутринта на 6 септември от болницата се обаждат на родителите и им казват, че има проблем. Оказва се,че бебето е починало.

Като час на смъртта е записано 6 часа сутринта, макар че в този момент в отделението не е имало лекар, тъй като има недостиг на специалисти. „Дежурните лекари са на повикване. Практиката е те да бъдат викани чрез такси, защото шофьорите са съкратени”, разказва бащата.

Родителите са категорични, че присъствието на медицински персонал би могло да спаси момиченцето и обвиняват болницата за случилото се.

Детето е преместено в болницата във Враца, където ще бъде извършена аутопсията.

Управителят на монтанската болница д-р Цветан Тодоров е категоричен, че бебето не е починало вследствие на лекарска грешка, но заяви, че ще коментира едва след приключването на аутопсията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки