Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Въвеждат "зелена звезда" за ресторантите и доматите

Нели Чолашка 23 август 2013 в 18:14 2687 0

Биопродуктите ще се сдобият зелена звезда.
Биопродуктите ще се сдобият зелена звезда.

Ресторанти, които предлагат на клиентите си биопродукти, както и самите биопродукти ще получават "зелена звезда".

Това обяви зам.-земеделският министър Бюрхан Абазов на работна среща във Варна с браншови организации в сферата на туризма, на която присъства и зам.-министърът на икономиката Бранимир Ботев

Биопродуктите и „свежите“ плодове и зеленчуци ще бъдат организирани на отделни щандове в търговските вериги, обяви още Абазов.

Това предвиждат част от промените които ще бъдат включени в Наредба № 1 за правилата за прилагане на биологично производство.

„Зелената звезда” ще идентифицира заведенията, в които се предлагат еко, био или натурални продукти и ще дава допълнителен авторитет за привличане на повече клиенти, обясни зам.-министърът на икономиката.

Земеделското и икономическото министерство щели да си партнират за „изчистване” и създаване на критериите, по които ще бъдат включени продуктите в категорията „Зелена звезда”.

Представителите на туристическия бранш предложиха освен био и еко да се приложи и трети критерий за „Зелена звезда”, който да е натурално произведена продукция в България.

По думите им по този начин ще бъдат стимулирани родните производители и ще се постави акцент върху българската продукция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews