Цветанов изкара осем часа в разпити

Юлиан Христов 23 април 2013 в 18:42 3021 1

Цветанов пристигна в Спецпрокуратурата и  даде показания по скандала с подслушванията. Снимка: Сергей Антонов
Цветанов пристигна в Спецпрокуратурата и даде показания по скандала с подслушванията. Снимка: Сергей Антонов

Близо осем часа в разпити прекара бившият вътрешен министър Цветан Цетанов.

Той беше привикан в Столичното следствие, където пет часа дава обяснения в хода на разследването срещу отстранения директор на ГДБОП Станимир Флоров. По-късно в продължение на около три часа той даде показания и по делото за подслушване в Спецпрокуратурата.

Цветанов се яви в Специализираната наказателна прокуратура във връзка с "Българския уотъргейт" и мобилната техника за подслушване. Цветанов заяви след излизането си от там, че е бил разпитван като свидетел, така както по делото е бил разпитван и Сергей Станишев и всички останали, визирани по този случай.

Той беше пестелив в коментара си по повод повдигнатите обвинения са срещу трима последователни шефове на СДОТО и служителя Радко Димитров. На въпрос – означава ли, че за повдигнатите обвинения срещу настоящи и бивши служители на СДОТО стои причината за нерегламентирани подслушвания, той отговори кратко: "Не означава, разбира се."

Преди това след разпита в столичното следствие Цветанов иронично заяви, че са му задавани въпроси от „детството” му, за общи спомени и семейни спомени покрай децата му и тези на Флоров, тъй като съпругите им гледали заедно децата си и посещавали общи детски площадки. Цветанов бил питан и за изявленията му, направени миналата седмица във Видин, когато беше повдигнато обвинението на Станимир Флоров. 

“Станимир Флоров е достоен българин и служител, с който системата се гордее и ще продължи да се гордее. Той има съществен принос за работата на ГДБОП през последните четири години”, така Цветанов появилите се разработки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки