Цеко Минев оглави ски-федерацията за трети мандат

30 май 2013 в 17:27 3580 6

Цеко Минев. Снимка: БГНЕС
Цеко Минев. Снимка: БГНЕС

Цеко Минев бе преизбран единодушно за председател на Българска федерация ски (БФСки) днес от общото събрание на федерацията.

От общо 54 членове на федерацията в днешния форум участваха 36 и всички те гласуваха за Минев. Това ще е трети пореден мандат на банкера, който е сред основните акционери в Първа инвестиционна банка (ПИБ) като председател на ски федерацията.

Управителният съвет на федерацията се увеличава от 7 на 9 души, реши днес общото събрание. Новите членове са инвестиционния банкер и шеф на борда на "Бороспорт" Бояна Попова и Петър Минковски от ски клуб "Витоша ски".

Очаквано, днешният избор мина под лайтмотива на инвестициионните проекти за ски съоръжения. Спорното разширяване на ски зоната в парк "Пирин", чийто главен двигател е Минев заедно с община Банско, все още не е одобрено от държавата.

На днешното събрание клубовете във федерацията се обединиха около искането към държавата за бързо разрешаване на проблемите около всички инвестиционни проекти за спортна инфраструктура. Това бе намек за спора около разширяването на ски зоната в национален парк „Пирин“ с нови лифтове и ски писти. "Продължаваме да работим със същата жар и устременост", заяви Минев след преизбирането си.

"Надяваме се, че държавата в лицето на министерството и всички органи и новото правителство ще погледне благосклонно към развитието на спортната инфраструктурата за зимните спортове. Без да се развива тя, всички клубове изнемогват, а също така и няма как да подпомагат своите състезатели и те да тренират, и да се подготвят за състезания. Това ще е една от стъпките, за да може всички инвестиционни проекти, които съществуват, да бъдат подпомогнати и ние ще ги дадем на съответните държавни органи, за да може тяхното одобрение да става по-бързо“, каза още Цеко Минев.

По-добрата икономика и повече работни места ще е и това за което ще се бори новото правителство. Нещата са изключително свързани и това е едно от направленията, завърши новият стар председател на ски-федерацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки