СУ не подкрепя, но и не гони студентите "окупатори" от Ректората

OFFNews 23 октомври 2013 в 14:50 4304 25

Софийският университет
Софийският университет "Св. Климент Охридски" Снимка: БГНЕС/ архив

Софийският университет не подкрепя официално, но и няма да изгони студентите, които тази сутрин окупираха най-голямата 272-ра аудитория в Ректората.

Това разказаха студенти ясно след среща между представители на протестиращите студенти и ректора на висшето училище проф. Иван Илчев.

Все още официално изявление от СУ няма, никой не отговаря и на стационарните и мобилните телефони на пиарите на университета.

Студентите планират да окупират аудиторията за 24 часа, а не до петък, каквато информация бе разпространена официално. През това време ще текат лекции на гост преподаватели, ще има и прожекция на филм.

Студентите окупираха аудиторията рано тази сутрин и така не допуснаха провеждането на лекцията на председателя на Конституционния съд (КС) и преподавател в СУ проф. Димитър Токушев. Пред входа на аудиторията студентите опънаха транспарант с надпис "Оставка". Те зададоха и въпроси на Токушев за Пеевски, който остана депутат именно благодарение на решение на Конституционния съд. Вместо да отговори обаче преподавателят им избяга от лекцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews