Собственикът на кучето, нахапало журналистка, се извини

Мая Младенова 09 януари 2013 в 11:23 1513 0

Къдринка Къдринова със съпруга си Любомир Николов СНИМКА: Веселина Даковска, БНР
Къдринка Къдринова със съпруга си Любомир Николов СНИМКА: Веселина Даковска, БНР

Собственикът на кучето, нахапало на 1 януари в Борисовата градина журналистката Къдринка Къдринова, пое отговорност за инцидента и се извини на пострадалата и съпруга ù.

Стопанинът на стафордширския териер, който нахапа бедрото на журналистката, изпрати позицията си до OFFNews след публикацията ни за случилото се.

"Човек би останал с впечатление, че съм стоял и чакал случката да приключи. Времето, през което цялото нещо продължи, беше около 4-5 секунди, за които да пробягам десетината метра до тях, да хвана моето куче през корема и да го издърпам. Пожелавам на г-жа Къдринова успешно възстановяване и поемам цялата отговорност за инцидента, тъй като действително хъскито беше на повод, а моето не. Дадох на г-жа Къдринова и съпруга й г-н Николов личната си информация (три имена, мобилен телефон а по-късно и ЕГН, разговаряйки с г-н Николов по телефона)", пише Даниел Александров.

Мъжът обаче държи да уточни, че домашният му любимец не е бойно куче и "единственото съревнование, в което съм участвал с него, са киноложки изложби". По нрав животното било кротко и това бил първият случай, в който то напада човек.

"Г-жа Къдринова действително е УХАПАНА (един път), няма разкъсвания, има 1 по-дълбока дупка от кучешки зъб и 5 отпечатъка зъби. Съпругът и НЕ Е пострадал, освен евентуалният стрес, който случката може да му е причинила. Те са подали или ще подадат жалба в полицията и ще бъдат обезщетени по законовия ред", добавя Даниел Александров.

За инцидента Къдринова алармира в киноложкия сайт Lapa.bg, а Даниел Александров публикува и там позицията си. Някои от потребителите там адмирираха постъпката на стопанина на стафордширския териер, който е предложил помощ на съпрузите и е поел вина за инцидента.

"Честно казано, не съм в състояние да се разчувствам от факта, че Даниел Александров признава отговорността си за инцидента, който бе предизвикан от неговото куче. Отговорният за поведението на кучето е именно стопанинът му. Освен че ми причинява физическа болка и психологически стрес, случилото се още дълго време ще пречи на пълноценния ми професионален и личен живот. Това можеше и да се избегне, ако Александров беше разхождал кучето си на повод. Ето защо не приемам фокусът на вниманието да се измества към адмириране на неговата "мъжка постъпка", състояща се в това, че не е избягал от местопроизшествието, както са правили мнозина в други подобни ситуации. Дотолкова ли се е изкривил критерият ни за нормално и ненормално, че веднага трябва да се ръкопляска на някого, който просто реагира в рамките на нормалното? В това аз виждам особено опасен симптом за тежката диагноза на средата, в която живеем", пише в отговор Къдринка Къдринова.

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки