Служебният кабинет се отказа от социална реформа

17 март 2013 в 12:39 1185 0

Деяна Костадинова Снимка: БГНЕС
Деяна Костадинова Снимка: БГНЕС

"Реформа в политиката по доходите за този период и с този мандат не може да се направи."

Това заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика в служебното правителство Деяна Костадинова пред БНР.

"Ние сме наясно, че действително хората са притиснати до стената, затова нашите усилия ще бъдат насочени в една такава кризисна ситуация еднократно да подпомогнем най-уязвимите групи. В момента правим разчети от една в МТСП какви различни групи с какви мерки могат да бъдат подпомогнати и МФ прави разчети какви са възможностите в държавния бюджет, за да бъдат подкрепени тези групи", допълни тя.

Костадинова отрече да е било обсъждано отпускането на еднократни енергийни помощи в размер на 65 лева.

"Нека да мислим трезво. Ако в момента предприемем рискови действия, само след няколко месеца тези рискови действия същите ние, гражданите на страната, ще ги плащаме двойно и тройно, защото ако застрашим финансовата или фискалната стабилност на страната, това ще доведе моментално до падане на рейтинга ни, ще доведе до повишаване на лихвените проценти и от там отново домакинствата ще страдат. Това служебното правителството няма да го приеме", обясни социалният министър.

Тя обяви, че до седмица всички предложения, подадени към социалното министерство, ще бъдат обсъдени в Националния съвет за тристранно сътрудничество и ще може да се отговори на въпроса какво конкретно ще може да направи социалното министерство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки