Щрак! Венета Марковска на кафе с Владимира Янева

08 ноември 2012 в 22:26 5617 9

Венета Марковска в компанията на Владимира Янева. Снимка: mediapool.bg
Венета Марковска в компанията на Владимира Янева. Снимка: mediapool.bg

Близкият до вътрешния министър Цветан Цветанов председател на Софийския градски съд Владимира Янева беше снимана в четвъртък вечерта в компанията на зам.-председателя на Върховния административен съд Венета Марковска, съобщава Mediapool.bg.

Официално и Марковска, и Янева са в болнични, но фотосът показва друго – срещата на двете в столично заведение явно има оздравяващ ефект.

На масата на двете съдийки присъстваше и мъж на средна възраст, силно приличащ на бизнесмена Георги Георгиев, чийто арест преди две години стана повод за журналистическо разследване, което е цитирано във внесения в парламента сигнал срещу Марковска преди избора й за конституционен съдия, твърди Mediapool.

Междувременно във Facebook – в статуси на популярни журналисти и опозиционни политици, се появи “Писмо до Венета Марковска“, чиято автентичност трудно може да бъде проверена. В писмото се казва:

„Госпожо съдия,

Очевидно сте обезпокоена по-скоро от личността на автора на сигнала, а не от неговото съдържание, искам да Ви успокоя, че то не е анонимно. Аз съм Георги Колев.... Не знам обаче с какво този факт ще Ви помогне, тъй като междувременно истиността на въпросния сигнал бе потвърдена от зам.-министър Вучков в интервю за в-к Капитал от 4 ноември. Разбира се, нямам никакво намерение да Ви предоставям адреса си, тъй като очевидно в кръга на познатите Ви има хора със склонност към насилие, проявено дори срещу органи на властта.

 Без уважение,

Георги Т. Колев“

В сряда с писмо до министъра на вътрешните работи и главния прокурор съдия Венета Марковска поиска да бъде издирен соченият за автор на сигнала срещу нея Георги Тонев Колев. Марковска настоява да бъде уведомена и за адреса на Колев.

В четвъртък президентът Росен Плевнелиев призова новите членове на Конституционния съд бързо да поемат ангажиментите си, за да може КС да работи в един нормален състав. Помолен за коментар по кандидатурата на съдия Венета Марковска за член на КС, държавният глава подчерта, че в момента съдът е в намален състав и „в невъзможност да взема решения”.

„В Конституционния съд трябва да влязат най-достойните, най-чистите и с много високи морални критерии хора. Това, че в обществото има такива сериозни съмнения, вече е проблем само по себе си, но не съм аз този, който ще посочи „да” или „не” в казуса с госпожа Марковска”, категоричен беше държавният глава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!