Северна Корея отправи нова заплаха

Николаос Цитиридис 30 март 2013 в 14:28 2303 0

Индустриалната зона Кесон. Снимка wikimedia
Индустриалната зона Кесон. Снимка wikimedia

След като обяви, че влиза в "състояние на война", Северна Корея отправи нова заплаха към Южна Корея, но този път тя е икономическа.

КНДР заплаши да затвори промишлената зона Кесон, която е създадена за съвместна работа между Северна и Южна Корея, предаде Reuters.

Причината за затварянето на Кесон е обидното, според Пхенян, твърдение на Южна Корея, че единствената цел на комплекса е да носи доходи на обеднялата държава.

"Ако марионетната предателска група продължава да намеква, че промишленият комплекс Кесон се поддържа в действие, за да уронва достойнството ни, комплексът безмилостно ще бъде изолиран и затворен за южнокорейските граждани", предава Корейската централна телеграфна агенция, цитирайки учреждението, което управлява зоната.

Министерството на националното обединение на Южна Корея съобщи, че зоната Кесон работи без усложнения до момента.

Индустриалният регион се намира на границата, на територията на Северна Корея. Там работят на 45 000 души. В тази зона са разположени и 123 южнокорейски компании, казва ИТАР-ТАСС.

По-рано днес Пхенян обяви, че е в "състояние на война" с Южна Корея. Това означава, че Северна Корея ще решава политическите въпроси с южната си съседка по военните закони. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки