Съдът освободи мъжа, влачил кучето си с кола

Вероника Шербанова 20 юни 2013 в 18:15 5924 15

Райчо Иванов
Райчо Иванов

Пловдивският окръжен съд пусна под гаранция Райчо Иванов, който влачи повече от километър кучето си с кола, съобщи bTV.

Мъжът ще може да напусне ареста срещу паричната гаранция от 2000 лева. Причината за решението на съдиите е, че Иванов е убил животно, а не човек, и затова не трябва да остава в ареста.

Защитниците на животни обявиха, че са шокирани от решението на съда. „Ужасното е това, че това става на публично място. Ужасното е, че така даваме пример на младите хора“, посочи природозащитникът Георги Ташев.

В същото време стана ясно, че при проведена вътрешна проверка, инициирана от окръжната прокуратура в Пловдив, са установени нарушения от страна на дежурния прокурор и двамата полицаи от Асеновград, решили да върнат тежко раненото куче на собственика му. Срещу тримата са образувани дисциплинарни производства. 

55-годишният Райчо Иванов беше арестуван в средата на миналата седмица. Разследващите успяха да го открият след разпит на свидетели.

Полицията започна разследване, след като във Facebook групата Animal Hope беше публикувана снимка на автомобил, който влачи вързано полуживо куче. По-късно полицията в Асеновград установи, че шофьорът е 55-годишният Райчо Иванов от село Тополово. Мъжът вързал кучето си за теглича и го влачил, за да го накаже за това, че изяло няколко от кокошките му.

Кучето беше открито живо, но с големи наранявания. След преглед при ветеринар то е било върнато на собственика му за лечение. 

По-късно животното беше открито мъртво. То е агонизирало около 24 часа преди да умре в дере, където било захвърлено от Райчо Иванов.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки