Предаваме на живо брифинг на БСП за изборните нарушения

Елица Мартинова 08 май 2013 в 10:52 1560 0

Лидерът на БСП Сергей Станишев Снимка: БГНЕС
Лидерът на БСП Сергей Станишев Снимка: БГНЕС

OFFNews ще предава на живо пресконференцията на БСП на тема изборните нарушения.

Припомняме, че няколко опозиционни партии ангажираха австрийска фирма, която трябва да извърши паралелно преброяване на изборните гласове. Целта на инициативата е да се гарантира прозрачността на вота.

След като паралелното преброяване бе оповестено, от ГЕРБ също пожелаха да се включат в него. Желанието на бившите управляващи обаче срещна сериозен отпор от страна на БСП, ДПС, ДСБ, „Атака“ и „Движение България на гражданите“, които са ангажирали австрийската фирма.

Според опозиционните партии паралелното преброяване ще се проведе, за да попречи на евентуални злоупотреби именно от ГЕРБ.

Паралелното преброяване на предстоящите парламентарни избори ще бъде поверено на австрийския институт SORA, обяви в сряда групата партии, които организират преброяването. Преброяването ще се базира на ксерокопията от протоколите от всички 11 900 секционни избирателни комисии в страната, които брои и ЦИК. Австрийският екип ще даде прогнозните резултати между 22 и 0 часа в изборната вечер, а окончателните – на другия ден. 

Пресконференцията може да следите от линка по-долу. Излъчването ще започне след 11 ч., когато е началото на брифинга.


Live streaming by Ustream
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови