Последно заседание на Изборния борд при премиера

08 май 2013 в 08:19 1029 0

Министерски съвет Снимка: БГНЕС
Министерски съвет Снимка: БГНЕС

Гражданският изборен борд към премиера се събира на последно заседание преди извънредния парламентарен вот. По време на срещата ще бъдат обсъдени задачите на МВР и подготовката на изборния ден.

Бордът ще разгледа и Методическите указания за организацията и осъществяването на контрол за законосъобразност от страна на прокуратурата. Ще бъдат обсъдени и въпроси, свързани с избирателните секции, в които могат да гласуват лица с увреждания. По традиция заседанието на Гражданския борд ще се излъчва онлайн на сайта на Министерски съвет.

На заседанието ще бъде представена текуща информация за техническата подготовка, контрола на прокуратурата и въпроси към ЦИК за избирателните секции за гласуване на хора с увреждания, също са сред темите на днешното заседание на Гражданския борд.

До утре - 9-и май, техниката за копиране на протоколите трябва да бъде доставена във всички избирателни комисии.

"41 процента от българите вярват , че изборите могат да бъдат фалшифицирани. При нас всяка кампания избухва заради някакъв скандал и това я подкопава", коментира пред БНР Антоанета Цонева Института за развитие на публичната среда. Критично ниски са равнища у нас по отношение на това гражданите и участниците в процеса да бъдат убедени, че резултатите ще бъдат отчетени коректно. На тези избори това ниско доверие достигна безпрецедентни равнища, смята тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews