Плевнелиев: Не съм имал двустранна среща с турския вицепремиер

12 август 2013 в 19:24 1925 17

Росен Плевнелиев и Бекир Боздаг. Снимка: president.bg
Росен Плевнелиев и Бекир Боздаг. Снимка: president.bg

Президентът Росен Плевнелиев не е имал двустранна среща с представител на Република Турция и не е обсъждал теми от двустранните отношения, в това число и имотни въпроси. Това съобщават от прессекретариата на държавния глава по повод публикации в пресата за среща на президента с турския вицепремиер Бекир Боздаг.

На 8 август в Пловдив президентът гостува на вечерята–ифтар по случай Рамазан Байрам по покана на Главния мюфтия. Присъствието на държавния глава на събитието беше чисто човешки знак на уважение към религиозния празник и традициите на българските граждани с мюсюлманско вероизповедание. На вечерята-ифтар участваха чуждестранни гости от Гърция, Косово, Македония и Турция, единствено в качеството си на представители на религиозните общности в съответните страни. Двустранни срещи с участието на държавния глава не са провеждани, уточняват от прессекретариатът на Плевнелиев.

Всички развивани тези в публичното пространство, базирани на предположения за разговори и срещи на президента Росен Плевнелиев с някой от участниците във вечерята, са откровени спекулации и не отговарят на истината, категорични са от пресслужбата на държавния глава.

Справка в официалния сайт на президента показва, че на 8 август държавният глава е отправил "послание за здраве и благополучие пред присъстващите на празничната вечеря, сред които бяха вицепремиерът на Република Турция Бекир Боздаг, парламентаристи, министри, дипломати, учени и общественици, представители на българската мюсюлманска общност и на мюсюлманското вероизповедание от Гърция, Косово, Македония и Турция".

По-рано днес от „Атака“ обявиха, че са готови да започнат процедура по отзоваването на Росен Плевнелиев, след като се провери „дали не е държавна измяна срещата на президента с турския вицепремиер“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки