Петното води 3000 от "Ботев" (Пловдив) на контрапротест

OFFNews 03 септември 2013 в 16:43 12660 70

Бисер Миланов - Петното и Йордан Бонев в полицейската кола. Снимка: OFFNews
Бисер Миланов - Петното и Йордан Бонев в полицейската кола. Снимка: OFFNews

Футболни фенове на отбора на КТБ - "Ботев" (Пловдив) - ще формират най-мощната агитка в подкрепа на властта на утрешния протест, научи OFFNews от свои източници.

Предводител на агитката от т.нар. "бултраси" (запалянковци на "Ботев") ще е скандалният Бисер Миланов-Петното, който още в началото на антиправителствените протести бе сниман да получава инструкции от шефа на TV7 Николай Бареков. По наша информация Петното ще доведе на площада около 3000 души.

Банкерът Цветан Василев (КТБ) на терена на "Ботев" (Пловдив) Снимка: Булфото Банкерът Цветан Василев (КТБ) на терена на "Ботев" (Пловдив) Снимка: Булфото

Целта е хората на Петното-Бареков-Цветан Василев е да образуват буферна зона, която да осигури на депутатите безпрепятствен достъп до парламента. Контрапротестът на агитката има разрешение да застане в пространството между храма "Ал. Невски" и Светия синод, което е забранена територия за протестиращите.

Както е известно, за утре (4 септември) протестиращите готвят Голямото посрещане на депутатите. Началният час на протеста е 8:00.

Междувременно Mediapool съобщи, че се очаква ГЕРБ да мобилизира срещу кабинета "Орешарски" около 5000 души, като най-големите групи се очаква да бъдат от София, Пловдив, Перник и Пазарджик. Не е ясно дали става въпрос за организирани протестиращи, пристигащи с автобуси, или за хора, които ще се отзоват на призива на лидера Бойко Борисов и ще дойдат неорганизирано.

„Има подготовка от страна на ГЕРБ за масово присъствие на хора утре включително на хора извън София", заяви и депутатът от БСП Янаки Стоилов, цитиран от агенция „Фокус".

В Столична община е подадено уведомление за контрапротест от 7.15 ч. до 15 ч. до сградата на Светия синод. По време на извънредното заседание на парламента, което се проведе на 16 август, привържениците на парламента бяха стоварвани с автобуси на същото място.

Непрекъснато идват данни за автобуси, които утре ще пристигат от страната, заяви по-рано днес на брифинг в МВР министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. "Ще имаме готовност, ще направим всичко необходимо - да осигурим сигурността на гражданите и обществения ред. Имало е сигнали за хора, които се опитват да провокират насилие. Взимаме мерки. За щастие, повечето от тези сигнали се оказват несъстоятелни. Надявам се и сега да се окаже така”, посочи министър Йовчев. 

Бареков слага шалче на "Ботев Пловдив" на Бойко Борисов:

Днес от „Протестна мрежа“ призоваха всички български граждани, които искат да живеят в държава без мафия, да идат утре на протест около парламента в 8:00 ч. сутринта. Утрешното „Голямо посрещане“ получи подкрепа от различни обществени организации и политически сили, сред които Реформаторския блок и ГЕРБ. Седемте партии от блока твърдят, че техните симпатизанти, които ще присъстват на протеста, са предимно от София.

Протестиращите обаче подчертават, че очакват политическите привърженици „ не с партийни знамена, а като свободни граждани на България“.

Варненци също ще подкрепят протеста срещу правителството на кабинета Орешарски. Те ще се съберат утре в 18:30 ч пред сградата на Общината във Варна. Надсловът на тамошния протест е „Време за оставка“. За да се популяризира утрешния протест във Варна протестиращи сами са разпечатали и хиляди листовки, които раздават на съгражданите си.

Протестиращите срещу правителството са се обединили около три основни искания – оставка на кабинета „Орешарски“, премахване на всички връзки между държавното управление и мафията и провеждане на избори за Народно събрание до края на годината. Сред основните им искания е и това за бързи промени в Изборния кодекс, които да гарантират честни парламентарни избори.

Според „Протестна мрежа“ само постигането на тези цели „може да превърне България в нормална държава, в която достойните граждани да работят и живеят свободно“.

Столичния кмет Йорданка Фандъкова моли този път, ако дойдат отново автобуси, да не спират по "Дондуков" и "Александър Стамболийски", защото така затрудняват движението в центъра. Столична община и СДВР имат подготвен план за да не се стига до ескалация на напрежението и сблъсъци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков