Министри искат замразяване на цените по Великден

Борислава Бибиновска 20 април 2013 в 17:19 1983 0

Министрите Иван Станков и Асен Василев поискаха замразяване на цените на храните за Великден. Снимки: БГНЕС
Министрите Иван Станков и Асен Василев поискаха замразяване на цените на храните за Великден. Снимки: БГНЕС

Опитваме се да задържим цените на хранителните продукти за Великден, а напоследък има понижение в цените на яйцата и агнешкото месо.

Това заяви министърът на земеделието и храните проф. Иван Станков по време на изложение на български производители на храни в Пловдив. Напоследък има понижение в цените на яйцата и агнешкото месо, допълни той.

"Сега цената на яйцата варира от 18 до 24 стотинки и смятам, че ще бъде запазена, защото пуснахме субсидия за производителите на птичи продукти точно преди Великден и това е един стимул за известно предпазване от конкуренцията отвън", коментира още Иван Станков.

Икономическият министър Асен Василев пък обяви, че силно се надява цените да бъдат задържани и производителите и търговските вериги да намерят начин всеки да има един хубав празник.

Целта на правителството е да подкрепи фирмите, за да виждаме повече български продукти и по-висококачествени стоки в магазините, те да стигнат и до европейските пазари, каза още Василев.

На изложението в Пловдив през 117 български производители Асен Василев заяви още: "Според мен условията трябва да бъдат абсолютно еднакви за всички производители от ЕС. Това са нашите партньорски задължения, въпросът е те да бъдат честни и равнопоставени, т.е. да не може по-големите по някакъв начин да извиват ръцете на по-малките. Също така е много важно и самите участници в този процес да седнат и да се разберат и мисля, че това започва да се случва, защото е по-добре винаги да се намери чрез преговори някакво решение, отколкото да се тръгва по тежък административен път и санкция."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews