Ексклузивно Манол Пейков купи къщата на Димитър Талев в Прилеп

Мъж се обеси в ареста в Благоевград

09 април 2013 в 10:05 990 0

9-годишен се удави в необезопасена селска шахта. Снимка:БГНЕС
9-годишен се удави в необезопасена селска шахта. Снимка:БГНЕС

Мъж се е обеси в ареста на 1 РУП в Благоевград. 

От полицията съобщиха, че по случая е образувано досъдебно производство, като уточняват обаче, че става въпрос за самоубийство. По разпореждане на окръжния прокурор местопроизшествието е посетено от следовател при Окръжен следствен отдел в Благоевград и от дежурен прокурор при Окръжната прокуратура.

Досъдебното производство трябва да изясни всички обстоятелства и причини за настъпване на смъртта на 39-годишния мъж и това дали няма извършено престъпление от общ характер.

Около 14.30 часа в понеделник в с. Изгрев мъжът бил спрян за проверка от автопатрул. Дрегерът отчел 1.8 промила в кръвта му. Той е придружен от полицейските служители до Центъра за спешна медицинска помощ за вземане на кръвна проба, но водачът отказал да даде кръв за изследване. По време на придвижването му с полицейски автомобил към управлението 39-годишният мъж направил опит да слезе и да избяга. Същият е задържан около 17:00 часа в 01 РУП-Благоевград с полицейска мярка за 24 часа. Срещу него е започнато бързо полицейско производство за престъпление по чл.343”б” от НК.

В 18.05 часа охраняващият помещението за задържане полицейски служител открил в килията за задържане обесен 39-годишният мъж, който въпреки оказаната му медицинска помощ починал.

С цел изясняване на случая и установяване на данни за извършени дисциплинарни нарушения от страна на служители на ОДМВР -Благоевград, със заповед на директора на ОДМВР-Благоевград е разпоредена служебна проверка по случая.

Инспекторатът на МВР е започнал проверка по инцидента, на място има и служители на Института по психология – МВР.

Продължават действията по разследването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови