Какво му е станало на Дянков?

Елица Мартинова 12 септември 2012 в 19:10 4291 15

Симеон Дянков. Снимка БГНЕС.
Симеон Дянков. Снимка БГНЕС.

В рамките на 48 часа финансовият министър Симеон Дянков излезе с две изказвания, които трудно влизат в границите на добрия тон. 

„Търпението на България спрямо Холандия е изчерпано“, заяви пред холандския вестник „Де Телеграаф“ Дянков.

Вицепремиерът настоява Холандия да оттегли възраженията си за присъединяването на България към Шенген по време на срещата на Европейския съвет през октомври.

Според него страната ни е изпълнила всички условия и може да получи зелена светлина за шенгенското пространство.

„България и Румъния са жертва на политическите игри в Холандия. Превес вземат популизмът и национализмът, което отнема справедливия ни шанс“, обяснява българският министър.

Според Дянков Холандия няма причини да се страхува от наплив на имигранти, ако България и Румъния бъдат приети в Шенген.

Критиките на вицепремиера засягат дори финансовата политика на Холандия.

„Опитвате се да сте най-усърдният ученик в класа, а сами не съумявате да спазите уговорките. Подхождате твърде строго към страни като Гърция, когато самите вие нарушавате правилата за дефицит и държавен дълг. Така Холандия рискува добрата си репутация“, коментира пред изданието Дянков.

Да напляскаме руснаците

Това е втората проява от решителния устрем на финансовия министър, който вчера заплаши да пляска „Атомстройекспорт“ заради поисканото обезщетение от 1 млрд. евро.

Исканията на “Атомстройекспорт” са смешни, за това сигурно са ги посъветвали техните юристи. Ние тях ги познаваме, те са губили доста дела в Европа, ще загубят още едно ако тръгнат да се борят с нас, каза във вторник  вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки