И Яне се включи в атаките срещу Плевнелиев

Нели Чолашка 25 март 2013 в 12:06 1686 3

Яне Янев. Снимка: БГНЕС
Яне Янев. Снимка: БГНЕС

И лидерът на РЗС Яне Янев очаквано се включи в атаките срещу президента Росен Плевнелиев.

Той обяви, че заради натиск от страна на олигарси президентът ще върне Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни длъжности, който беше предложен от Янев и приет в последните дни от работата на 41-вото Народно събрание.

По думите на Янев кръгове от олигарси, като Огнян Донев (председател на КРИБ) и Иво Прокопиев (собственик на в. "Капитал"). Натиск оказвали и несменяеми синдикални лидери (на описанието отговаря Константин Тренчев, лидер на "Подкрепа").

С промените в закона се разшири кръгът от хората на висши длъжности, които ще бъдат длъжни да подават декларации за доходите и имуществото си в Сметната палата.

Сметната палата ще трябва вече да проверява шефовете на всички дружества, които са контролирани от ДКЕВР – ЕРП-та, ВЕИ, топлофикациите и др.

Декларации ще трябва да подадат всички синдикални лидери и членове на контролни и управителни съвети в профсъюзите. Същото ще важи и за работодателските организации, които са членове на тристранния съвет – КРИБ, БСК и БТПП в момента.

Атаките срещу президента започнаха още в началото на март във всички медии, близки до ГЕРБ. По информация на OFFNews това се случи заради отказ на Плавнелиев да назначи за служебни министри хора, посочени от бившия премиер Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика