Гугушева: Всичко, което съм придобила, е декларирано

04 декември 2012 в 14:45 1589 0

Галя Гугушева и лидерът на СДС Емил Кабаиванов. Снимка: БГНЕС
Галя Гугушева и лидерът на СДС Емил Кабаиванов. Снимка: БГНЕС

Номинираната от СДС за конституционен съдия Галя Гугушева отхвърли твърденията за неясноти около имотното ѝ състояние.

Пред БНР тя обясни, че поканата, която е получила, е само професионална и не е обвързана политически.

Бих искала да оставя политиката за политиците. Поканата ми бе отправена лично от г-н Кабаиванов. Предложението беше свързано единствено и само да бъда издигната като професионална кандидатура, без каквито и да е ангажименти от политическо естество. Не съм се срещала с представители на ГЕРБ, заяви Гугушева.

Както вече стана известно, Гугушева е получила като дарение от сина си пари, с които да погаси заеми за над 200 000 евро, взети от семейната инвестиционна компания "Лигъл партнърс". Тя обясни, че няма несъответствие с данъчните декларации и не става въпрос за такава сума.

Гугушева разказа и за два други заема от същото дружество за закупуване на друг апартамент в София, в който живее малкият ми син. Той беше за 105 хиляди евро. беше съставен погасителен план, по който ние със съпруга ми изплащахме заема почти две години. След което моят син предложи да приключим с този кредит и ми беше направено дарение от него за остатъка от заема.

Гугушева заяви, че всичко, което е придобила по време на брака си, е декларирано по надлежния ред.

Галя Гугушева коментира и сигнала до ВСС, изпратен от адвокат Иван Груйкин. "Дори и да искам, не бих могла по никакъв начин да повлияя на делата, по които моят син е адвокат. Ние двамата работим в различни области. Аз се занимавам с наказателно право, а моят син - с търговско право", коментира тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews