Гребкиня става шеф на кабинета на Марин Райков

Нели Чолашка 19 март 2013 в 16:58 2741 1

Марияна Минчева
Марияна Минчева

Марияна Минчева е назначена за началник на кабинета на служебния премиер Марин Райков, съобщиха от правителствената пресслужба.

Минчева е работила през последните 5 години - от 2008 г., в Министерството на правосъдието като финансов инспектор, но по-интересен е фактът, че е заслужил майстор на спорта по академично гребане.

Тя има над 35-годишен трудов стаж на различни административни длъжности - в Министерството на младежта и спорта, в Държавната агенция за закрила на детето, в Регионална служба по заетостта – Варна и др.

Марияна Минчева е участвала в Олимпийските игри в Москва 1980 г., където заема 4-то място. Тя е многократен републикански шампион на България по гребане между 1976 и 1986 г. От 2002 до 2004 г. е генерален секретар на Българската федерация по гребане.

Минчева е завършила Икономическия университет във Варна (бивш Висш институт по национално стопанство).  Има и специализация на тема „Общинските структури и тяхната роля за ресоциализацията на младежта от неформалните организации“ в британския град Брадфорд.

Шеф на кабинета на бившия премиер Бойко Борисов беше социологът Румяна Бъчварова. Чака се решението на Райков и за главния секретар на Министерския съвет. Той наследи от Борисов Росен Желязков, който преди това беше секретар на Столичната община.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки