ГЕРБ се бори срещу гениталното осакатяване

07 март 2013 в 11:04 1847 4

Лого на ГЕРБ.
Лого на ГЕРБ.

Евродепутатът от ГЕРБ Мария Габриел  се бори с гениталното осакатяване на жени и момичета, съобщиха от ГЕРБ.

"В Европейския парламент в Брюксел се проведе кръгла маса на високо равнище относно гениталното осакатяване на жени, организирана от заместник-председателя на ЕК Вивиан Рединг. Инициативата, подкрепена и комисаря по вътрешни работи Сесилия Малмстрьом, събра на едно място евродепутати, международни правителствени и неправителствени организации

В дискусията участва и българският евродепутат Мария Габриел от Групата на ГЕРБ/ЕНП, координатор на ЕНП в Комисията по правата на жените и равенство между половете и член на Съвместната парламентарна асамблея АКТБ-ЕС", уведомиха от партията.

Директорът на Европейския институт за равенство между половете Виржиния Лангбак представила нов доклад относно генитално осакатяване на жени в ЕС и Хърватия. Според доклада жертви и потенциални жертви са налице в повече от 13 държави-членки на съюза.

Евродепутатът Мария Габриел приветства инициативата на заместник-председателя на ЕК Рединг и комисар Малмстрьом и подчерта, че тя е пример за кураж и смелост, информират от ГЕРБ.

„Тази кръгла маса не е просто дискусия. Нейната цел е да разгледа въпроса от прагматична гледна точка: какво можем да направим и как можем да го направим. Присъствието на всички тук, ангажирани с проблема, ни показва, че сме намерили общ отговор на въпроса „как?”. Цялостният отговор е: от местно до международно ниво е необходимо да има повишено внимание и съвместни действия”, изтъкнал българският евродепутат.

 

 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови