ГЕРБ: Регистрираме се утре, ако Сидеров се върне по спешност с Авиоотряд 28

Елица Мартинова 25 септември 2013 в 17:11 4605 32

Пленарна зала, Снимка: БГНЕС
Пленарна зала, Снимка: БГНЕС

"Ще се регистрираме в пленарна зала, когато "Атака" също се върне, за да осигури кворум. Ако се върнат с Авиоотряд 28 по спешност утре, влязат в пленарна зала и достигнат кворума, ще участваме".

Това заяви бившият зам.-министър по финансите Владислав Горанов на извънредна пресконференция на ГЕРБ.

Той коментира, че с действията си бившите управляващи ясно са показали, че правителството се крепи на одобрението на "Атака", която, по думите му, "държи златната акция на правителството".

"Предвидливо, но твърде прозрачно бе оправданието на "Атака" с екскурзия до Брюксел. Между другото, те там могат да стигнат само под формата на екскурзия, защото в сърцето на Европа не допускат съществуването на такива партии", заяви Горанов.

Депутатите на "Атака" вече заявиха, че са на работно посещение в Брюксел и не възнамеряват да се връщат по спешност.  Ако ГЕРБ бойкотират и утрешното заседание, парламентът отново няма да заработи, тъй като за началото на заседанието е нужен кворум от 121 депутати, а "Коалиция за България" и ДПС имат точно 120.

Шанс за утрешното заседание все пак има, тъй като се носи слух, че трима депутати от "Атака" - Станислав Станилов, Магдалена Ташева и Павел Шопов, са в България и могат да спасят кворума. Това твърдение обаче е неофициално.

Не е невъзможно кворумът да бъде осигурен и от самите ГЕРБ, които в последно време често променят мнението си, а както каза бившият транспортен министър Ивайло Московски, "утре е нов ден".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews