Фидосова: Никой от ГЕРБ не иска да работи с БСП

Елица Мартинова 25 февруари 2013 в 14:54 2494 6

Искра Фидосова, Снимка: БГНЕС
Искра Фидосова, Снимка: БГНЕС

Ако „Коалиция за България“ приеме да сформира кабинет в рамките на този мандат и ГЕРБ трябва да го подкрепи с 20 депутати, от редиците на ГЕРБ едва ли ще има доброволни кандидати.

Това обясни зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Искра Фидосова. Изказването й бе коментар по предложението на премиера в оставка Борисов, който по-рано днес настоя БСП и ДПС да приемат мандата и обеща да подкрепи програмното правителство.

„Аз им гарантирам всеки ден да има 20 души от ГЕРБ, които да работят до края на мандата. Обещавам 20 души, за да има кворум и това правителство да работи, докато изпълни програмата си. 21 обаче не давам. Това значи, че Доган трябва да ходи всеки ден на работа, за да има кворум между БСП, ДПС и нашите 20 човека”, каза в президентството Бойко Борисов, минути след като отказа връчения от президента Плевнелиев мандат.

„Ще излъчим 20 депутати чрез жребий, защото огромно желание няма да има, за да подкрепят едно такова управление“, коментира предложението на Борисов Искра Фидосова.

„Оттук нататък поканата е към останалите колеги от опозицията, защото всички се титуловаха сега, че са опозиция в момента. Да бъдат управляващи, да съставят кабинет в рамките на тази, следващата седмица, ние ще го подкрепим. За да излязат, да осигурят 250 000 нови работни места, каквато идея се прокламираше на един конгрес, да сменят цените на тока, да се справят с монополите, които те създадоха, да увеличат пенсиите, минималната работна заплата”, допълни още Фидосова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови