Der Standard: Скандал със СРС-та и задънена улица след изборите в България

Елица Мартинова 19 април 2013 в 13:38 1995 0

Der Standard
Der Standard

Само три месеца преди предстоящия вот за парламент в България се разрази скандал около сигнал за незаконно подслушване. Това със сигурност няма да допринесе за спокойното провеждане на изборите, които и без това вещаят безизходица за политическия живот в страната.

Това пише в коментар по актуалната политическа обстановка в България авторитетното австрийско издание Der Standard.

Сигналът с подслушването притеснява бившите управляващи, но най-вече бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, който е близък приятел на експремиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.

Прокуратурата в София започна разследване, за да установи дали трима директори и един служител в МВР са участвали в незаконно подслушване, което се е състояло без съдебно решение. Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов категорично отхвърли обвиненията.

Последните проучвания показват, че ГЕРБ води с между 2 и 7% пред БСП. На изборите на 12 май партията на Борисов може да събере 22-26%, а дори и 30% от гласовете на гражданите. Това обаче не стига за мнозинство в парламента. Дори потенциалната „Анти-ГЕРБ“ коалиция между БСП, ДПС и „Атака“ няма да успее да сформира мнозинство.

При това положение съвсем не е изключено да има повторни парламентарни избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!