6000 в Пловдив в десетия ден на протеста

OFFNews 23 юни 2013 в 23:51 3098 2

Протестът в Пловдив на 23 юни
Протестът в Пловдив на 23 юни

Около 6 хиляди души се събраха за десети пореден ден на протест срещу кабинета „Орешарски“ в Пловдив.

Основните искания са за оставка на правителството, нов изборен кодекс и мажоритарен вот, както и за Велико народно събрание.

Дори разразилия се бурен вятър не уплаши хилядите, които по традиция тръгнаха около 19 часа от сградата на общината по Главната. Множеството непрестанно скандираше „Оставка“, „Мафия“, „Червени боклуци!“, а протестът бе огласен ог оглушителен рев на вувузели и свирки.

Първата спирка на протестиращите бе централата на Атака, където хората изразиха възмущението си от действията на лидера на партията Волен Сидеров. Протестиращите преминаха по цялата главна улица на Пловдив, стигнаха до централата на ДПС, където изпяха "Боят настана", след което се насочиха към тунела под Стария град. Там те се спряха и изпяха химна на България, след което преминаха по булевард „Цар Борис Трети Обединител“ и през Сточна гара се отправи към централата на БСП. Там бяха и най-бурните освирквания и скандирания, които продължиха около 15 минути.

Около 20 часа протестът завърши там, откъдето започна – пред сградата на общината. Шествието премина спокойно, като бе съпроводено от засилено полицейско присъствие.

Освен срещу управлението на кабинета „Орешарски“, пловдивчани отново се обявиха и срещу назначението за областен управител на Венцислав Каймаканов, предложен от ДПС. Над 3000 подписа бяха събрани на специално инициирана за целта подписка в центъра на Пловдив. Днес стана ясно и че в 8 часа сутринта в понеделник пореден протест ще има и пред сградата на Областната управа в града.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews