1000 декара горят край Брезник

21 август 2012 в 18:35 1238 0

От няколко часа гори и вилната зона на Казанлък. Снимка: БГНЕС
От няколко часа гори и вилната зона на Казанлък. Снимка: БГНЕС

Над 1000 декара сухи треви и част от гора горят край Брезник.Огънят се вихри на три фронта, като има и опасност за три къщи в село Непразненци, съобщават от Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" в Перник.

„В момента там има екипи, които вече са овладели ситуацията. Все още не сме обиколили целия пожар, но правим всичко възможно да го локализираме", каза инспектор Марио Картулев.

Сред основните притеснения е, че пожарът е достигнал и Гигинския манастир, но засега по него няма щети, съобщава БТА. На мястото се намират 6 пожарни коли, един специализиран автомобил от горското стопанство в Брезник, две водоноски и един трактор.

Междувременно с огън се борят и пожарникарите в Казанлък. Стихията се вихри в тамошната вилна зона от няколко часа. Фронтът на огъня е в труднодостъпни места, което възпрепятства работата на огнборците, съобщава БГНЕС. Там са изпратени три противопожарни автомобила и над 50 доброволци. Пожарът върви между дворовете и вилите. Изоставена вила е обгоряла, всички усилия са съсредоточени към спасяване на обитаемите къщи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!