Проф. Чуков: Държавата Израел се бори за съществуването си, социалните медии са превзети от Хамас

OFFNews 27 октомври 2023 в 11:08 4872 1

Проф. Владимир Чуков

Снимка БГНЕС/архив

Държавата Израел се бори за своето съществуване. „Вчера в Ню Йорк беше външният министър на Иран, който директно говореше само против САЩ. Все едно Израел няма.

Това заяви арабистът проф. владимир Чуков по Нова тв, като коментира войната в Близкия изток след нападението на Хамас над Израел на 7 октомври. 

Външният министър на Иран каза: „Ние имаме оферта от „Хамас” да получим цивилните заложници”. И забележете: „Ние ще ги върнем в техните страни”. На техните страни, не на Израел - те са гости. „Хамас” не признава държавата Израел. Иран не признава държавата Израел. Докато е този режим в Техеран - ще бъде така”, обясни проф. Чуков. 

Той коментира и задържането снощи в София на радикализирал се палестинец с боен опит, който е призовавал в свой видеоклип за „свещена война“. 

В цяла Западна Европа социалните медии са „превзети” от „Хамас”. Източна Европа се води като бяло петно, както и страните от Персийския залив. За днес и в неделя има призив от „Хамас” да се излезе масово в целия свят против геноцида в Газа. Вижда се колко умело и професионално се използва медийното влияние. Да видим колко ще излязат у нас, коментира още експертът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика