Поточната линия за производство на терористи в Газа

Н. Пр. Йосеф Леви Сфари, посланик на Държавата Израел в България 13 октомври 2023 в 08:00 4619 3

Йосеф Леви Сфари, посланик на Израел в България

Снимка Архив

Йосеф Леви Сфари, посланик на Израел в България

В събота сутринта на 7 октомври над 1500 палестински терористи нахлуха в Израел от Ивицата Газа, сеейки безразборно смърт из израелските градове, села и кибуци край границата. Докато някои отряди терористи избиваха стотици мирни млади хора на рейв парти фестивал, десетки други техни групи продължиха да вилнеят от къща на къща, избивайки безогледно деца, родители, баби и дядовци. Нападателите измъчваха, обезглавяваха, палеха и грабеха по пътя си, отвличаха цивилни, нанасяйки опустошения и потопявайки в скръб цял регион само в рамките на няколко часа.

Тези ужасни събития са явни военни престъпления и престъпления срещу човечеството. Те възкресяват за мнозина трагичните картини на изкореняването на язидите от Ислямска държава в района Синджар в Северен Ирак през 2014 г. ИДИЛ и Хамас споделят на практика една и съща радикална ислямистка идеология, едно и също незачитане на човешкия живот и едни и същи крайни насилствени и варварски средства за постигане на целите си.

Повечето от терористите нахлуха в Израел със самоубийствена мисия и мнозинството от тях вече са мъртви. Те целяха да прославят престъпленията си, подозирайки, че няма да се върнат живи, но с вярата, че бруталните убийства на евреи ще им отворят вратите към рая. Основополагащият устав на Хамас изрично подчертава антисемитската програма на организацията, целяща унищожаването на евреите. Това, което видяхме в събота, беше явен опит за изпълнение на тази цел, към която се стремят привържениците на Хамас.

Терористите, които нападнаха израелци през уикенда, представляват само малка част от активните членове на Хамас (и Палестинския ислямски джихад), които изградиха добре развита армия от терористи, наети в огромното си мнозинство сред населението на Газа, което преимуществено демонстрира подкрепа за ръководството на Хамас.

Как са създадени тези свирепи убийци? Кои са майките и бащите, отгледали тези чудовища? Какъв е процесът, позволяващ Ивицата Газа да произвежда толкова много омраза и насилие?

През 2005 г. Израел се оттегли напълно от Ивицата Газа, предавайки ключовете на палестинската власт. На изборите, проведени в палестинските територии през 2006 г., гражданите на Газа гласуваха с преобладаващо мнозинство за Хамас, като по този начин позволиха пълното и насилствено превземане на Ивицата Газа от организацията през 2007 г. През последните 18 години населението в Газа нарастваше и захранваше чудовището Хамас, което на свой ред пренасочваше всички ресурси към военните усилия, целящи унищожаването на Израел, вместо да развиват Ивицата и да се грижат за нейното благоденствие и просперитет. Поддръжниците на Хамас в Ивицата Газа не вярват в демокрацията и гражданските свободи. Тяхното кредо не е диалог и компромис, а налагане на своето ретроградно верую чрез насилие и терор.

Повечето от съботните терористи са двайсетина годишни и са израснали и са се формирали през последните 18 години, в които Хамас управляваше Ивицата Газа. Те са получили образованието си в училищата, джамиите и социалните институции на организацията. Тези терористи са отраснали в атмосфера, в която са били изложени постоянно на систематично подбуждане към убийства на израелци, както и на насърчаване на тероризма, възхвала на терористите и възнаграждаване на извършителите и техните семейства. Снимки от Газа често показват граждани, които скандират радостта си и раздават бонбони след атаки срещу израелци. Дори през последните дни много жители на Газа показаха, че се радват на варварските престъпления и участват в унижаването на пленените евреи по улиците на Газа.

В края на войната хората от Газа ще трябва да изберат дали искат да бъдат Хамас и да продължат да осигуряват благодатна почва за създаване на терористи, или да спрат да подкрепят Хамас и да сложат край на страданието и от двете страни.
Хамас и Палестинският ислямски джихад започнаха тази война с подкрепата на режима на аятоласите в Иран и я наложиха на Израел. Израел е в пълното си право да реагира при самозащита и да закриля своите граждани от тази варварска агресия, причинена от явни врагове, които открито се стремят да ни унищожат. Нямаме друг избор, освен да спечелим тази война, като се борим с чудовището и се справим с него по същия безкомпромисен начин, по който свободният свят се бори и победи Ислямска държава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

345

3

Джендо Джедев

13.10 2023 в 11:40

Венев,

Що пропусна американците, Сорос и марсиалнците, бе? :D

-240

2

редовно четящ

13.10 2023 в 11:28

Както винаги в дъното има кремълско участие. По време на тоталитаризма България също изпращаше оръжия и пари за терористичните организации. Да не забравяме, че излезе наяве фактът, че Карлос Чакала е почивал на нашето Черноморие.

11936

1

Христо Венев

13.10 2023 в 10:19

Хамас на практика е създадена от Израел срещу Ясер Арафат. Бумерангът на събитията не стои на едно място...
 
X

Да помогнем на украинските деца!