Задържаха бившия депутат на ГЕРБ Иван Вълков

OFFNews 10 май 2022 в 12:22 5586 3

Бившият депутат на ГЕРБ Иван Вълков е бил задържан, съобщи БНР Бургас.

От полицията отказват повече информация и не се знае какви са мотивите за това.

Вълков е бил депутат от ГЕРБ в 41-ия и 42-ия парламент, както и член на комисиите по външна политика, по транспорт, информационни технологии и съобщения.

Регионалният сайт "Флагман" съобщава, че тече обиск на автомобила, с който се е придвижвал Иван Вълков. Той не е шофирал колата. На място има четирима цивилни, двама униформени и двама мъже - вероятно поемни лица.

Бившият депутат започва кариерата си като политик от СО МАТ, където през 2006 г. го намира бъдещият му съратник Димитър Николов - сега кмет на Бургас. По това време Вълков работи като главен инженер. Включва се в стачката на промишлените предприятия в града срещу разбитите улици, организаторите на която по-късно стават и основатели на партия ГЕРБ, напомня "Флагман".

Още на първите европейски избори през май 2007 г. ГЕРБ е втора политическа сила, а няколко месеца по-късно излъчва 7 кандидати за народни представители от Бургас.

Три мандата Иван Вълков е бил председател на парламентарната транспортна комисия.

Вчера в общинската организация на ГЕРБ се е провело редовно отчетно-изборно събрание, на което Вълков си е направил отвод като председател, след като е бил издигнат отново за лидер. Обяснил, че е изморен и че трябва да се помисли за негов приемник.

"Намирам се в Бургас. Сега чувам. Невъзможно е. Познавам Иван Вълков от много години. Той е най-честният човек. Не виждам сериозна причина за случващото се в кв. "Сарафово", е коментирал областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев.

Очаквайте подробности!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

2

офф бее

10.05 2022 в 14:55

А другите кога?!

2910

1

ivenco

10.05 2022 в 12:40

Айде и тик*воний пак. :)
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков