Все още няма заподозрени за убийството в Борисовата градина

Симона Костадинова 03 юни 2015 в 13:41 3987 1

Все още няма заподозрени за жестокото убийство на 16-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина, което се случи вчера през деня.

Това стана ясно от думите на вицепремиера и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова пред журналисти в Народното събрание.

Тя обясни, че вчера до късно са провеждани разпити, а днес се разглеждат записите от околните камери.

"Оказа се, че има много голям брой записи и много хора на тях, но ме увериха, че най-вероятно ще има идентифициране на потенциален кръг от заподозрени. Освен това технически са установени последните обаждания на момчето", обясни Бъчварова.

Бъчварова отказа да коментира официално по какви версии работят разследващите.

Тя коментира и ситуацията в благоевградското село Гърмен, където прожължава да има напрежение между роми и българи. 

"Всички държавни институции, които са на местно ниво, влязоха на проверка, включително и ЧЕЗ, които го направиха по свое желание, за да установят действителното положение. Проверявали сме по всички проблемни линии и се издават съответните актове", обясни вицепремиерът.

По думите й се оказало, че "нарушенията са по-малко, отколкото сме очаквали". 

Бъчварова каза още, че в момента се търси място, където да бъдат настанени хората, чиито къщи са разрушени. В селото ще бъде въведено и видеонаблюдение.

Тя каза още, че не може да коментира спецоперацията в село Иганово, която беше предприета, след като органите на реда се сезираха след репортаж на Нова телевизия за необезпокояваните джебчийки в моловете във Варна. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки