Василев със сигнал до прокуратурата, че Пеевски иска да го убие

OFFNews 24 юни 2014 в 11:43 5533 22

Вчера до главния прокурор Сотир Цацаров е постъпила молба от Цветан Василев. Към сигнала беше прикрепено и копие от негов сигнал към компетентните австрийски власти. Сигналът е за заплаха за убийство от страна на Делян Пеевски.

Това каза пред журналисти заместник главният прокурор Борислав Сарафов.

До вчера българските власти твърдяха, че нямат подобен сигнал. 

По думите на Сарафов още вчера този сигнал е бил изпратен на Софийска градска прокуратура. Той допълни, че в момента би трябвало да се извършва проверка по този сигнал. Сарафов обясни още, че информацията, която има към момента, не е по различна от тази, написана вчера в австрийско медийно издание.

Сигналът до главния прокуро е шест страници. На две страници било описано самото оплакване, а другите четири представлявали ксерокопие на сигнала на Цветан Василев до австрийската Криминална полиция. В него той твърди, че е заплашван с смс-и и според него заплашващият е Делян Пеевски. Говори се за нает човек, който трябвало да го ликвидира. Борислав Сарафов уточни, че не се спомня в сигнала да има описана сума за цената на живота на банкера.

Предстои прокуратурата да проверява мобилната комуникация на Цветан Василев. Ще разпита Делян Пеевски, а след завръщането му в Българи и самия Василев. Според заместник главния прокурор той е изразил готовност да съдейства изцяло на разследването.

Вчера австрийският вестник "Дер Щандард" съобщи, че австрийската полиция е поискала от българските си колеги да бъде арестуван депутатът от ДПС Делян Пеевски. В статията се твърди, че полицията във Виена е започнала разследване по сигнал на Василев, че с есемес е бил заплашен със смърт от Пеевски. "Давам ти последен шанс. Знам къде си. Не ме карай да правя глупости. Ще те намеря", пишело в краткото съобщение, което Василев получил от Пеевски миналия вторник.

Василев получил обаждане и на 21 май. Тогава човек, чието име не се споменава, му съобщил, че Пеевски му търси убиец и че бил готов да плати за услугата 5 млн. долара. Новината идва няколко дни след като прокуратурата претърси фирми, свързани с Василев, и обвини трима души, срещу които съдът не намери никакви доказателства, че са подготвяли убийството на депутата. Преди няколко дни агенция ПИК съобщи, че в Интерпол е постъпил сигнал за заплаха за убийство на Цветан Василев, но това не беше потвърдено от други източници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки