Удрящият момиче пред дискотеката в Слънчев бряг не е охранител

OFFNews 11 юли 2023 в 10:40 1696 0

Иван Александров

Снимка Стопкадър Нова ТВ

Иван Александров, шеф на охранителната фирма

Мъжът, удрящ шамари на задържаното пред дискотека момиче в Слънчев бряг, не е охранител. Това съобщи шефът на охранителната фирма Иван Александров пред Нова ТВ.

В събота двама младежи - момче и момиче, бяха задържани от охранители пред дискотека в Слънчев бряг, като на видео, разпространено в социалните мрежи, се вижда как момичето е с белезници на земята, а мъж стъпва върху врата ѝ. Момчето, което е изведено с нея, няма белезници и няколко пъти се опитва да я предпази. От кадрите се вижда и как неизвестен удрян шамари на задържаната.

Шефът на охранителната фирма обясни, че видеото не показва какво е било държанието на двамата в дискотеката, преди да бъдат изведени. 

По думите му те са били употребили "значително количество алкохол, а може и други вещества".

Момичето е ударило два шамара на единия от охранителите, наплюла го е и го е ритала. "Било е безобразно", каза още Иван Александров.

След като са изведени навън, двамата са започнали да крещят и да събират тълпа.

От думите на Александров стана ясно, че мъжът, удрящ шамари на момичето, не е охранител, а гражданин. "Нашият охранител го хвана и го бутна встрани", обясни той. 

Главния инспектор Иво Терзиев към полицията в Несебър обясни, че първоначално момчето и момичето са влезли в спор с други клиенти. Наложило се е охраната да се намеси. Предупреждавано е веднъж, а след това е изведена. Продължила е да се държи агресивно. 

Мъжът, който я е ударил, се издирва. 

Районният прокурор Мария Маркова обясни, че в Районната прокуратура в Бургас е образувано досъдебно производство за лека телесна повреда по хулигански подбуди. "С установяването и разпитите на множество свидетели ще се установи доколко служителите на охранителната фирма са превишили своите права.

По думите ѝ задържаните са дошли от вътрешността на страната с цел забавление. Предполага се, че са им взети проби за употреба на алкохол и наркотици. "Неадекватното им поведение сочи, че са употребили значително количество алкохол", заяви тя.

И полицията, и прокуратурата, и шефът на охранителната фирма обясниха, че охранителите имат право да задържат с белезниците. След това обаче са задължени да подадат сигнал в полицията, както и са направили. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!