След жестокото убийство на Кирил Русев: Трима от 'Гранична полиция' са отстранени

OFFNews 10 януари 2024 в 17:28 4650 0

Гранична полиция

Снимка Интернет

Трима полицаи, разрешили на заподозрените за убийството на Кирил Русев да преминат границата при Стрезимировци, са отстранени, съобщиха от "Гранична полиция".

Със заповед на шефа на дирекцията гл. комисар Антон Златанов са образувани дисциплинарни производства за извършено на 4 януари нарушение на правилата за граничен контрол. Трима дежурни на смяна служители са отстранени до изясняване на всички факти и обстоятелства по случая, уточняват от "Гранична Полиция".

Заподозрени за отвличането и убийството на 49-годишния Кирил Русев в София са синът на покойния бивш финансов министър Стоян Александров – Петър, и собственикът на погребална агенция Александър Кинов.

Двамата обвиняеми отговарят пред съда за извършване на предумишлено убийство. Според разследващите престъплението е станало на 4 януари.

Разплитането на убийството започва след като предполагаемите извършители напускат България и влизат в Сърбия. На границата единият показва документа за самоличност на жертвата.

В съседната държава двамата остават малко повече от час. А за да се върнат у нас, използват истинските си документи за самоличност. Така се опитват да заблудят разследващите, че убития е напуснал страната ни, смятат разследващите.

Според източници на БНТ единият отстранен е извършилият граничен контрол и допуснал Александър Кинов да излезе от страната с личната карта на Кирил Русев. Вторият е извършил граничната проверка при влизане на Кинов в България, без да провери защо не е регистриран на излизане. Третият е на ръководна позиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!