Шофьор поздравява Нова тв, докато кара със 180 км/ч във Велико Търново

OFFNews 19 март 2024 в 09:41 2012 1

Снимка Стопкадър Нова телевизия

Шофьор "поздрави" медиите, че кара със 180 км/ч във Велико Търново и Горна Оряховица, предаде Нова телевизия.

Кадрите са били изпратени от зрители на телевизията, които на свой ред са ги открили в затворена Фейсбук група. В записа шофьорът поздравява лично Нова телевизия. 

Вчера стана ясно, че в събота вечерта от Областната дирекция на МВР във Велико Търново са предотвратили незаконно състезание със стотици автомобили край Павликени. В полицията бил подаден сигнал за придвижване на 150 автомобила от Левски към Павликени. Впоследствие се събрали над 400. Незаконното нощно състезание е било организирано в затворени групи в социалните мрежи.

Нарушителят, който се хвали с бясната си скорост, се оказа участник в гонките край Павликени.

Шампионът по гимхан - преминаване през предварително маркирано трасе, Калин Стефанов коментира колко е опасно подобно поведение:

"Това е едно от най-опасните неща, които могат да правят любителите на автомобилния спорт. Да караш със 180 км/ч на такъв терен си е чисто самоубийство. На едно организирано състезание има полиция, линейки, пожарни и е много по-безопасно. Призовавам хората от кадрите да се замислят."

Стефанов напомни, че преди години на летището в Сливен също са се събирали автомобили на незаконно рали и е имало нещастен случай - загинало момче в зверска катастрофа с множество пострадали. 

Едно участие в регламентирано състезание, където има линейка и медицински екипи, струва средно 100-150 лв. на човек. "За тези коли, които видях в клиповете, не мисля, че ще им е проблем на тези хора като сума", добави любителят на високите скорости Калин Стефанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!