Състоянието на детето в кома след удар от греда в училищен двор е без промяна

OFFNews 03 декември 2015 в 10:53 5231 1

Без промяна остава състоянието на 14-годишното момче, което изпадна в кома, след като греда от футболна врата падна върху него при игра в двора на училище „Н. Парапунов“ в Разлог, съобщиха от специализираната болница за спешна медицинска помощ "Пирогов" тази сутрин.

Момчето беше прието в болницата вчера. След подробни високоспециализирани изследвания лекарите констатираха, че то има тежка контузия на главния мозък и мозъчния ствол, счупване на основата на черепа и оток на мозъка.

Екипът на неврохирургията се бори за живота му.

"Налице е ситуация, при която учениците са оставени без пряко наблюдение от страна на учителя. Става дума за инцидент по време на учебни занимания, конкретно по време на учебен час по физическо възпитание и спорт. Четирима ученици от въпросния осми клас, който е имал час, са играли на външната спортна площадка. Нямам информация защо учителят не е бил там. Снощи до късно бях в училището и разбрах, че колегата е придружил детето до спешния център в Разлог и след това и в линейката, и в "Пирогов". Там го сварихме и снощи, но съдържателен разговор в тази посока не можахме да проведем", каза началникът на регионалния инспекторат по образование Ивайло Златанов пред БНТ.

Той потвърди, че инцидентът е станал, след като са били откраднати стоманените въжета, с които вратата е била прикрепена.

"Това отговаря 100% на истината. На едната врата въпросното стоманено въже стои и действително вратата е привързана към стабилната метална ограда на съоръжението. На другата обаче въжето е скъсано. Става дума за стоманено въже с диаметър 6-7 мм. Просто не мога да си обясня по каква причина това въже е скъсано и на кого е трябвало да бъде скъсано."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews