Радев за изчезналото дете в Перник: Работи се по абсолютно всички версии

В групата "Снимай Перник, нека всички видят" бе публикувано видео, на което според бащата е 12-годишният му син

OFFNews 13 ноември 2022 в 18:18 3358 3

Румен Радев

Снимка Скрийншот

Президентът Румен Радев в Перник

„Работи се по абсолютно всички версии. Надявам се това мащабно издирване да даде резултат. Ще се продължава, докато наистина този резултат стане факт”.

Това каза президентът Румен Радев, който пристигна на място при екипите, издирващи 12-годишния Александър от Перник. Детето е в неизвестност второ денонощие.

Тук съм, за да подкрепя усилията на кмета на Перник, на общинския съвет, на полицията, на БЧК и хилядите граждани. Няма необходимост армията да се включва в издирването, защото при определена пренаситеност на терена започват да си пречат. Хуманността на едно общество си личи по отношението към уязвимите - към децата, към възрастните. Всеки един живот, особено на дете и то беззащитно, е важен. Това е мащабна операция, неизвестна досега, но е и акт на съпричастност от цялата общност, заяви той.

Радев съобщи, че се обсъжда ускоряване на програмата за видеонаблюдение в повече населени места. „Освен това да помислим за устройства за деца със СОП. Те да се носят в дрехи, на ръката", посочи президентът.

"Обществото е силно ангажирано и при най-малкото съмнение, че това е детето, което търсим, получаваме сигнал, който се отработва веднага и на момента в обем, за да сме сигурни дали е това детето или не", добави старши комисар Павел Млеканов.

Той уточни, че само за днес сигналите са 9, вчера 16, онзи ден 12. Средно около 300 души са на терен, ангажирани са сили от Столичната дирекция, Жандармерията, кучета и хеликоптер от "Гранична полиция".

Според старши комисар Павел Млеканов днес е бил обхванат доста голям периметър от хеликоптера. Проверяват се всички райони в област Перник - Радомир, Земен, Ковачевци. Следовите кучета не са засекли следа, каза още старши комисар Павел Млеканов.

Пред Нова телевизия бащата на детето Александър Цветанов, който е с ДЦП, обясни, че синът му е тръгнал да се разхожда пред него. Мъжът се загледал в телефона си за няколко минути и след това момчето го нямало.

Бащата не спирал да търси сина си, сега е по нова следа, подсказана от гадатели.

Живо и здраво е детето, обади ми се една екстрасенска. Каза, че е тук до Перник, под някакъв мост с някакъв клошар с дълга коса, дълга брада и черно яке и стои под моста с него. Така ми каза. Близо до Перник до гората. Сега проверяваме всички мостове, какво да правим, казва Цветанов.

По-късно в групата "Снимай Перник, нека всички видят" бе публикувано видео на момче в близост до 68-ми блок в града. Потребителка твърди, че е снимала Александър.

"Аз твърдя, че това е моят син. Трябва да го намерим", заяви пред БНТ бащата на изчезналото дете. - "Със същите маратонки като цвят, същият панталон, по някакъв начин си е сменил якето, не знам как е станало, доста е слаб и немощен, защото не е ял от 3 дни, но държи вода в лявата си ръка", твърди Александър Цветанов.

По думите му жената, която го е заснела, е тръгнала да го спира, но слизайки по стълбите детето вече ѝ е отминало блока.

Ще продължим с търсенето през цялата нощ. От 3 дни живея в гората и не ям, не спя. Разпитваха ме, да. Мога да обясня абсолютно всичко по часове и минути какво съм правил. Само него си имам и трябва да го намерим, да побързаме, защото вече е студено. Имам информация от екстрасенс, че трябва да се проверят входовете и стълбите, някакъв бетон до който стоял, без стени и врати. Ей там има един строеж и ще ходим да го видим, да го проверим, казва още Цветанов.

12-годишният Александър е дете с аутизъм. На 11 ноември беше съобщено, че е изчезнал в района на Профилакториума в Перник. Директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов обяви, че е образувано досъдебно производство-проверка за отвличане. Той уточни, че майката на детето не живее с него, то е било поверено на грижите на бащата, който има двигателни затруднения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

3

Име на профила

13.11 2022 в 21:51

Абе заебете го тва, нека се намери момчето.

210

2

Merc

13.11 2022 в 20:24

Зеления чорап какво прави там ?

345

1

Джендо Джедев

13.11 2022 в 19:32

А тоя льотчик-преZидент е на абсолютно всички манджи мерудия!
 
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл