Мъжът, отвлякъл две деца в Дупница, е крал и патрулка

OFFNews 20 февруари 2024 в 08:40 2107 2

автомобил

Снимка Pixabay

Автомобил

Психично болният мъж, който в понеделник открадна кола с две деца в Дупница, е известен на полицията в града. В миналото той е откраднал патрулен автомобил и катастрофирал с него. Това съобщи по Нова телевизия началникът на РУ-Дупница Йордан Зарев.

Мъжът отвлякъл колата с двете деца в момент, когато майката спряла да купи лекарства, а ключът на колата останал на таблото. Децата, които са на 1 и 3 години, са били открити оставени край пътя в местност извън града и върнати на майка им. Няма данни похитителят да е проявил агресия към тях. По думите на Зарев те са престояли сами около 10 минути преди да стигнат полицаите до тях.

Извършителят е бил преследван по улиците на града около 20 минути и спрян принудително. Не е оказал съпротива при задържането. По думите на очевидци в същия ден той е влизал и в други коли, управлявани от жени.

Мъжът не е криминално проявен, за него се грижи баща му.

По случая вече е образувано досъдебно производство. Предстои повдигането на две обвинения – за отвличане, като наказанието е до 15 г. затвор, и за кражба на автомобил.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

2

alfakentavur

20.02 2024 в 09:26

И за тебе е лесно да се каже, че си ;)

-1974

1

Владè

20.02 2024 в 09:10

Лесно е са се каже , че е психично болен.
А он човеко си работи и се отчита на некой адвокатариус , а он нотариусо ногоре.
 
X

Да помогнем на украинските деца!