Мъж потроши колата на съседи, ядосан на кучето им

OFFNews 08 август 2018 в 10:35 3867 0

Мъж потроши колата на съседите си, защото се ядосал, че немската им овчарка лае.

От година заплашвал, че ще отрови или убие кучето им. Вместо това потрошил колата им. След удара застрахователите са я обявили за "тотална щета".

Историята е от село Марково, Пловдив. Пред потърпевшите - семейство Колеви - мъжът казал, че е блъснал автомобила случайно.

"Обади се към 8 ч. сутринта, за да каже, че кучето го е събудило, ядосал се и ударил колата. Аз не можех да си представя как това се случва, защото виждате къде се намира колата - не може без да иска да я удари", разказа Нели Колева пред Нова тв.

Мъжът, който живее през една къща от Колеви, от една година заплашвал да отрови кучето и настоявал семейството да махне животното, искал и да се бие със съпруга на Колева.

"Да, понякога кучето лае. Е, и в един момент, когато го е събудило рано, просто е решил да си излее яда на колата. Това можеше да не е колата, можеше да съм аз, мъжът ми или който и да е друг човек тук... Това в никакъв случай не е случаен удар", казва жената.

Тя била на почивка, когато това се случило миналия четвъртък.

"Не можах да повярвам. Как е възможно от един удар да се получи такова нещо. То е натискано умишлено, за да може тая кола да се вкара отзад в платформата и да бъде унищожена."

Друг съсед, който в този момент си бил вкъщи, разказва, че чул силен удар и първоначално не разбрал какво става. Излязъл и видял. "За мен това е умишлено унищожаване на колата...Версията е, че при случайна маневра ударил колата, което е невъзможно. Впрочем, и полицаите, които бяха тук от Криминална полиция бяха на същото мнение, но предадоха случая на пътната полиция, все едно, че е пътно-транспортно произшествие. А това е умишлено унищожаване на частна собственост."

Семейството прибрало младото куче, под 2-годишно, което нямало дом и му осигурило такъв. Кръстили го Найден. Реакцията на съседа ги принудила да го пратят другаде, само и само Найден да е жив.

На гневния съсед е съставен акт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови