Бизнесмен от Ботевград помагал на избягалия от затвора Владимир Пелов

OFFNews 05 април 2018 в 09:11 12215 0

Снимка бТВ

Бизнесмен и земеделски производител от Ботевград е бил много близък с избягалия от Централния софийски затвор Владимир Пелов, като именно в негов имот той е опитал да се скрие от органите на реда след грабеж през 2011 г. Това разказа бившият началник на ОДМВР-София Николай Николов в сутрешния блок на бТВ.

Така той коментира информациите, че на Пелов и съкилийника му Радослав Колев може да е било сериозно помогнато отвън.

„След извършването на въоръжения грабеж се укриваше в гората над село Врачеш в полите на Стара Планина. Тогава още вечерта го засякохме в един стопански двор, в който работеше като охрана. Може би ни усети и успя в тъмнината да се скрие”, разказа Николов.

Имотът бил именно на ботевградския земеделски производител, който бил „в много близки отношения” с Пелов.

Николов разказа как точно е попаднал мъжът в затвора. Пелов и неговият съучастник задигнали килограм злато от ателие в Ботевград, при което били видени от местен полицай, който пиел кафе. Той веднага известил колегите си, започнало преследване и съучастникът бил заловен.

„На 10-ата -20-ата минута знаехме кой е вторият”, посочи Николов.

Владимир Пелов отвлякъл семейство с автомобил и така стигнал до Врачеш. 

„Този човек е много опасен. Безскрупулен е, много подготвен физически, психически много здрав, трудно пробиваем е, може да извърши всяко едно престъпление”, категоричен беше Николай Николов и призова гражданите, които го видят да не проявяват „излишна храброст”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови