Битата лекарка от Раковски: Не ме е страх, унизена съм

OFFNews 15 декември 2014 в 15:29 5057 4

Снимка trafficnews.bg

Божидара Пеевска

"Не ме е страх, унизена съм от случилото се". Това заяви пред журналистики нападната от роми лекарка от Раковски Божидара Пеевска, пише БГНЕС.

Д-р Пеевска успя и да разкаже какво точно се е случило предната нощ.

Към 21.30 часа в кабинета са влезли майката и бабата на момиченце на около 3-4 години, което е отпило препарат за пране. Д-р Пеевска преглежда детето, което е в добро общо състояние и казва на близките, че трябва да му се направи промивка на стомаха. Това може да стане в Пловдив - в клиниката по токсикология. В това време бабата на детето повишава тон, започва кавга, настоява промивката да се направи на място.

Д-р Пеевска, която е имала намерение да вика линейка от Пловдив, за да закара детето, вече се обръща към полицията за помощ, защото, по нейните думи, оттук нататък никакъв преглед не е възможен. Щом чуват, че звъни в полицията, двете жени грабват детето и хукват с клетви по коридора. Тя излиза навън след тях и настоява детето да бъде заведено в токсикология. В този момент от тъмното в коридора излиза мъж, според нея баща на детето, пристъпва учтиво към нея. Д-р Пеевска решава, че той ще поеме нещата и започва да му обяснява къде точно да заведат детето, защото след два часа може да се почувства зле. В този момент мъжът я удря силно по главата.

За д-р Пеевска, оказва се, това не е първото нападение. Тя дава десет дежурства месечно в кабинетите на спешна помощ и твърде често е била обиждана. Преди 2-3 години в Столипиново някой посегнал да я души, както си стояла в колата.

Лекарката с дълъг стаж казва, че не се страхува. Чувства се обидена и унизена от снощното нападение. За нея подобни преживявания ще спрат, когато "има държава".

Снимка: http://trafficnews.bg/

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика